Bonnier Kirjat ja Kustannusosakeyhtiö Tammi lahjoittivat ensi- ja turvakodeille kirjastot

Bonnier Kirjat ja Kustannusosakeyhtiö Tammi ovat lahjoittaneet Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistyksille kirjastot. Lahjoitus sisältää 3 000 Tammen kustantamaa kirjaa. Valikoimassa on lukemista sekä lapsille että aikuisille. Suomen vanhusten turvakotiyhdistys on yksi lahjoituksesen saaneista.

Ajatus lahjoituksesta lähti, kun Tammen tytäryhtiö Bonnier Kirjat julkaisi elokuussa 2011 Sofi Oksasen ja Maija Kaunismaan Liian lyhyt hame – Kertomuksia keittiöstä -kirja- ja CD-kokonaisuuden, joilla tekijät tukevat Ensi- ja turvakotien liiton perheväkivallan vastaista tärkeää työtä.

Produktion kautta Ensi- ja turvakotien liiton työn merkitys ja tarve nykypäivän Suomessa tuli entistä tutummaksi ja mietimme kuinka me voisimme omalta osaltamme tukea tätä tärkeää työtä.  Kirjojen lahjoittaminen tuntui meistä kustantajana luonnolliselta, sillä kirja tuo vaikeina aikoina lohtua, iloa ja rohkeutta , kertoo Bonnier Kirjojen Business Manager  Mari Männistö .

Kirjalahjoitus tulee tarpeeseen, sillä ensi- ja turvakodeissa käytetään kirjoja vapaa-ajan lisäksi työvälineinä. Kirjat ovat tärkeä osa ensi- ja turvakotien työtä. Esimerkiksi perheväkivalta aiheuttaa lapsessa tunteiden myllerryksen. Hän saattaa kokea pelkoa, vihaa, syyllisyyttä ja häpeää. Kirjojen tarinat ovat yksi keino auttaa lasta. Niiden avulla on turvallista käsitellä kipeitä asioita.  Tarinoissa kerrotaan onnistumisista ja ongelmien ratkeamisista, jotka todellisuudessa näyttävät lapsen elämästä puuttuvan. Tarinoiden tarjoamat mahdollisuudet ilahduttavat, rohkaisevat ja lohduttavat , sanoo Ensi- ja turvakotien liiton toimitusjohtaja Ritva Karinsalo .

Myös ikääntyneet väkivallan uhan alla elävät ja siitä irti päässeet saavat tarinoiden kautta voimaa ja iloa elämäänsä. Suomen vanhusten turvakotiyhdistys ry kiittää lämpimästi Bonneir Kirjat ja Kustannusosakeyhtiö Tammea lahjoituksesta.

 

Lisätietoja:
Mari Männistö
Business Manager
Bonnier Kirjat
0400 539 900

Mikko Savelainen
Tiedottaja
Ensi- ja turvakotien liitto
040 5877 278