Että kaikilla olisi turvallinen vanhuus! – Juuri-hankkeen blogi

Että kaikilla olisi turvallinen vanhuus!

Pittääkö sun pelätä lähheistäs?
Käykö joku luvatta sun pörssillä?
Eläkkö nää kojissas niinku itte haluat?
Kiristääkö ommaishoito mieltä -tuliko siitä ryykeli?

Kätketyt äänet – kansainvälinen kampanjapäivä 15.6.2016 tekee ikääntyneisiin kohdistuvan kaltoinkohtelun ja väkivallan vastaista työtä näkyväksi. Oulun Juuri -hanke kehittää siihen ehkäiseviä toimintamuotoja.

Arvoista ja asenteista kaikki lähtee. Maria Lappalainen ja Riitta Vesala työskentelevät Juuri –hankkeessa Oulussa ja kohtaavat lähisuhdeväkivaltaa kokeneita ikääntyneitä sekä ihmisiä, jotka sairauden vuoksi ovat joutuneet tilanteeseen, joka rajoittaa tai vahingoittaa toimintakykyä. Ikääntyvässä suhteessa väkivalta on edelleen vaiettu asia, tabu.

Juuri –hankkeen työntekijät näkevät työssään tilanteita, joissa puolison tai omaishoitajan voimat alkavat hiipua ja kaltoinkohtelun riski kasvaa. Heidän huolenaiheenaan on se, ”Kuka kuulee ikääntyneen ääntä silloin kun kotihoito tai omaishoito eivät tunnukaan hyvältä? Kun sairaus muuttaa puolison käyttäytymistä väkivaltaiseksi, aiheuttaa se hoitajalleen sekä fyysisiä että psyykkisiä vammoja. Huomioidaanko tämä tarpeeksi hyvin palvelusuunnitelmaa tehtäessä

Lue lisää: http://www.valli.fi/ajankohtaista/uutiset/etta-kaikilla-olisi-turvallinen-vanhuus/#sthash.YQMMqJIX.dpuf