KÄTKETYT ÄÄNET -Kampanjapäivän 15.6 päätapahtuma Mikkelissä

15.6. vietetään kansainvälistä ikääntyneiden kaltoinkohtelun ja väkivallan vastaista päivää World Elder Abuse Awareness Day, joka Suomessa tunnetaan paremmin nimellä Kätketyt äänet -kampanjapäivänä. Päivää vietetään ympäri maailmaa jo 11. kertaa. Suomen päätapahtuma on vuonna 2016 Mikkelissä. Mikkelin päätapahtuman lisäksi Kätketyt äänet –kampanjapäivänä järjestetään tapahtumat myös Oulussa ja Tampereella.

Mikkelissä kampanjapäivän alkaa 15.6  klo 9.00 yleisötapahtumalla Kauppakeskus Stellassa. Kampanjapäivän avaa Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen. Tervehdykset tuovat Itä-Suomen aluehallintovirastosta ylijohtaja Elli Aaltonen ja valtakunnallisista vanhusjärjestöistä toiminnanjohtajan Virpi Dufva Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitosta ja toiminnanjohtajan Satu Helin  Vanhustyön keskusliitosta. Stellassa paikalla on myös päätapahtuman järjestäjäyhteisöjen edustajia. Esiintyjinä Trio Zihkodos ja tanssiryhmä Kepeät jalat.

Päivä jatkuu mielenkiintoisella avoimella keskustelutilaisuudella Mikkelin pääkirjaston Mikkeli-salissa klo 13.00. Keskustelun teemana on ikääntyneiden ihmisten turvallinen kotona asuminen ja kaltoinkohtelun ehkäiseminen. Keskustelun juontaa palkittu toimittaja Tiina Merikanto. Tervetuloa keskustelemaan ja kuuntelemaan ajankohtaisia puheenvuoroja. Lisää päivän tapahtumista ja esiintyjistä oheisessa linkissä Kutsu asiantuntijapaneliin 2016

Lisää kampanjasta ja sen vietosta Suomessa www.katketytaanet.fi  ja maailmalta www.inpea.net