Ministerit Henriksson ja Huovinen vastasivat kirjallisiin kysymyksiin vanhusten kaltoinkohtelusta

Kansanedustaja Katja Taimela (sd) on esittänyt eduskunnan puhemiehelle kirjallisen kysymyksen omaisten kaltoin kohtelemien vanhusten asemasta (KK 976/2013 vp) ja ovelta ovelle -myynnin ongelmien ratkaisemisesta (KK 977/2013 vp).

Kansanedustaja Katja Taimela kysyy miten hallitus aikoo edesauttaa sitä, että kunnat laativat aktiivisesti toimintamalleja vanhusten kaltoinkohtelun ennalta ehkäisemiseksi ja siihen puuttumiseksi ja mihin muihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä kaltoin kohdeltujen vanhusten aseman tunnistamiseksi ja parantamiseksi?

Tämän lisäksi kansanedustaja Taimela kysyy onko hallituksella uusia keinoja hillitä ovelta ovelle -kauppaa ja miten hallitus aikoo varmistaa, että kuluttajien oikeus kaupan purkamisesta voi aidosti toteutua?

Kansanedustaja Katja Taimelan kirjalliseen kysymykseen vastasivat peruspalveluministeri Susanna Huovinen ja oikeusministeri Anna-Maija Henriksson. Peruspalveluministeri Huovinen huomio vastauksessaan myös Suvannon toiminnan vastata kysymyksessä esittettyyn tarpeeseen.

Lue kirjalliset kysymykset ja ministerien vastaukset kokonaan tästä.