Naisten linjan ”Se kolmas” -taidekampanja

KUTSU LEHDISTÖTILAISUUTEEN

Se kolmas on osallistava taidekampanja, joka antaa äänen parisuhdeväkivaltaa kokeneille naisille itselleen. Lämpimästi tervetuloa lehdistötilaisuuteen 23.11.2018 klo 13-15 Hotelli Helkaan, Pohjoinen Rautatienkatu 23.
Kaikki asiat eivät ole yksityisiä. Joka kolmas nainen Suomessa on kokenut parisuhdeväkivaltaa joko nykyisen tai entisen kumppaninsa taholta (FRA 2014). Globaalisti tasa-arvoisena pidetyllä maallamme on musta piste: Suomi on EU:n toisiksi turvattomin maa naisille ja vaarallisin paikka heille on koti.
Uniikkien juhla-asujen suunnittelijana tunnetun muotitaiteilija Anne-Mari Pahkalan ja Naisten Linjan yhteiseen Se kolmas -hyväntekeväisyyskampanjaan on kerätty väkivaltaa kokeneiden naisten tositarinoita anonyymisti heinäkuusta saakka. Pahkala on valinnut näistä kolme erilaista tarinaa, joiden kokemusten pohjalta hän on toteuttanut juhla-asukokonaisuudet. Tarinoiden inspiroimat asut, tositarinat ja muotikuvat paljastetaan Kampin kauppakeskuksen keskusaukiolla naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25.11.2018 klo 12-18.
Tervetuloa kuulemaan Se kolmas -hyväntekeväisyyskampanjan taustatyöstä ja tavoitteista sekä kuulemaan kolme koskettavaa tarinaa väkivallasta. Anne-Mari Pahkala kertoo itse suunnitteluprosessista: miten väkivaltakokemukset muuttuivat juhla-asuiksi. Lehdistötilaisuudessa mukana kampanjan yhteistyökumppanit, Naisten Linjan ammattilaiset ja muotitaiteilija Anne-Mari Pahkala.
Tilaisuudessa esiintyy akateeminen naiskuoro Lyran.

Hotelli Helka tarjoaa tilaisuudessa lasillisen kuplivaa. Ilmoittauduthan tiistaihin 20.11. mennessä ilmoittautumislinkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/244EEF8C87DBA484

Sydämellisin terveisin, Naisten Linja ja Anne-Mari Pahkala

Yhteistyössä Hotelli Helka ja Eurokangas
Otteita Se kolmas -kampanjaan saapuneista tositarinoista:
“ Haluan antaa äänen niille, jotka ovat hajonneet hiljaa palasiksi, ja jatkavat elämää teipillä kasattuina: elämässä on paljon kauniita asioita, mutta arvet ja iltaiset itkut muistuttavat siitä, mikä ei ole koskaan enää ennallaan. Me saamme elää kaunista elämää, vaikkemme olisikaan vahvoja selviytyjiä – ei tarvitse olla vahva ollakseen arvokas. “
“ Tämä tarina on kaikille itsensä menettäneille naisille, ja toiveelle turvallisesta tulevaisuudesta. “
“ En tahdo kenenkään kokevan samaa kuin minä ja lapseni.”
“ Rikotuksi tuleminen ei ole rikotun vika.”
“ Aion taistella tämän asian ja kaikkien väkivallan uhrien puolesta niin kauan kuin voin. “