Suvanto-linja 0800 06776

PuhEet-logoOletko huolissasi omasta tai läheisesi hyvinvoinnista?

Voit soittaa Suvanto-linjalle, jos tunnet huolta omasta tai tuntemasi ikääntyneen ihmisen hyvinvoinnista tai turvallisuudesta.
Linjan päivystäjät tarjoavat tukea ja neuvontaa kaltoinkohtelua, hyväksikäyttöä, väkivaltaa tai niiden uhkaa kokeneille henkilöille.
Suvanto-linjalle voivat soittaa ikääntyneet sekä heidän läheisensä ja muut ikääntyneen henkilön hyvinvoinnista huolestuneet. Linjalle voi soittaa myös ammatillisissa ja opiskeluun liittyvissä ikääntyneiden hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä.

Päivystysajat

Suvanto-linja päivystää tiistaisin klo 13-15 puhelinnumerossa 0800-06776 (maksuton).
Lakineuvonta vastaa ikääntyneisiin kohdistuvaan kaltoinkohteluun ja lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 16 – 18 numerossa 0800-06776 (maksuton).

 

Valtakunnallinen ja maksuton

Suvanto-linja 0800 06776 on valtakunnallinen palvelu, johon soittaminen on maksutonta. Suvanto-linjan toimintaa tukevat oikeusministeriö ja Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.

Luottamuksellinen

Suvanto-linjalle voi soittaa nimettömänä. Puheluihin vastaavat ikääntyneiden ja vanhusten asioihin perehtyneet ammattilaiset ja koulutuksen saaneet vapaaehtoiset. Puhelut käsitellään luottamuksellisesti. Puhelimeen vastaavia päivystäjiä sitoo salassapito- ja vaitiolovelvollisuus.
Turvallisen vanhuuden puolesta – Suvanto ry kuuluu Pääkaupunkiseudun puhelinauttajien verkostoon ja noudattaa päivystystoiminnassaan Puhelin- ja verkkoauttamisen eettisten periaatteiden neuvottelukunnan ohjeistusta, ks. lisää: PuhEet-sivuilta.

Suvanto-linjan materiaali

Suvanto-linjan esitteitä voi tilata yhdistyksen toimistosta puhelimitse: 09-726 2422 tai sähköpostilla: info(at)suvantory.fi.