Vertaistuen ryhmät

Turvallisen vanhuuden puolesta Suvanto ry ylläpitää vertaistuen ryhmiä ikääntyneille, jotka ovat kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa läheisessä ihmissuhteessa. Tavoitteena on luoda turvallinen ryhmä, jossa ikääntyneet voivat voimaantua vertaistuen keinoin. Tarkoituksena on antaa tukea, lisätä elämänhallintaa ja ehkäistä syrjäytymistä. Ryhmä kokoontuu palvelukeskuksessa, jotta ryhmän jäsenet pääsisivät takaisin kiinni elämään ja muiden ihmisten pariin.

Vertaistukiryhmässä annetaan jokaiselle tilaa ja puhutaan kaikista aiheista. Työssä edetään ryhmäläisten ehdoilla. Yhteisissä tapaamisissa käsitellään kuitenkin aina väkivaltaa. Keskeisenä ajatuksena on turvallisuuden tunteen ylläpitäminen. Tämä tarkoittaa sitä, että ryhmän ohjaajat ovat jäsenten käytettävissä myös ryhmätapaamisten välillä. Ryhmien ohjauksesta vastaa kaksi ohjaajaa, joista toinen on Suvanto ry:n työntekijä. Ryhmät kokoontuvat keskiviikkoisin Helsingissä Palvelukeskus Kampin tiloissa ja torstaisin Kotiapusäätiön Havurastin tiloissa.

Kysy lisätietoa ryhmistä vastaavalta yhdistyksen työntekijältä puh. 050 577-0214.

”Yhdessä murheet puolittuvat ja ilot kaksinkertaistuvat.”
Lämpimästi tervetuloa!
Suvanto-ryhmän esite
Suvanto-ryhmän malli voitti sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian Hyvä Käytäntö -palkinnon vuonna 2014. Raati perusteli valintaansa seuraavasti:
”Suvanto-ryhmä tuo päivänvaloon vaietun aiheen ja vaatii puuttumaan siihen. Aihe on erityisen ajankohtainen nyt, kun vanhusten kotihoito puhuttaa. Suvanto-ryhmän toiminta on oivallinen esimerkki siitä, miten hyviä tuloksia voidaan saada myös pienimuotoisella toiminnalla ja aidolla halulla parantaa asiakkaan elämäntilannetta. Toimintamalli on helposti sovellettavissa myös muihin asiakasryhmiin ja sen voi nähdä leviävän, paitsi valtakunnallisesti myös kansainvälisesti.”

 

Vertaisryhmä Töölön palvelukeskuksessa
Töölön palvelukeskuksessa jatkuu vuonna 2020 vertaisryhmä lähisuhdeväkivallan tai taloudellisen hyväksikäytön kohteeksi joutuneille tai sen uhan alla oleville ikääntyneille. Toteutuksesta vastaavat Suvanto ry yhdessä Töölön palvelukeskuksen kanssa.
Lisätietoa ryhmästä voi kysyä: puh. 050-5770218