Suvanto-ryhmämalli sai Hyvä käytäntö-palkinnon ja voitti yleisöäänestyksen

Suvanto ry:n vakavaa väkivaltaa ja kaltoinkohtelua kokeneiden vanhusten vertaistukiryhmä Suvanto on saanut kansallisen Sosiaalialan Hyvä käytäntö -palkinnon. Palkinto jaettiin 13.3.2014 Sosiaalialan asiantuntijapäivillä Helsingissä.

Sosiaalialan asiantuntijapäivien verkkosivuilla järjestettiin yleisöäänestys mielenkiintoisimmasta palkintoehdokkaasta, joita oli neljä. Ääniä annettiin lähes 5000, joista Suvanto-ryhmä kahmi 29%, voittaen myös yleisöäänestyksen.

Mikä sosiaalialan Hyvä käytäntö –palkinto?

Hyvä käytäntö –palkinnon myöntää Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia. Palkinnon tavoitteena on edistää toimivien ja tuloksellisten sosiaalialan ammattikäytäntöjen ja työmenetelmien kehittämistä ja levittämistä. Voittaja valittiin  tällä kertaa yli 60 palkintoehdokkaan joukosta.

Perustelut palkinnolle

Suvanto-ryhmä on onnistunut tavoittamaan vanhuksia elämäntilanteessa, jossa liian usein apu ei ehdi tulla ajoissa tai voimaton ja neuvoton uhri eristäytyy väkivaltaiseen kotiinsa. Palkintoraati perusteli valintaansa, että pienikin toiminta voi olla suurta ja merkittävää. Ryhmämalli on sovellettavissa kaikenikäisten käyttöön.

Lue Talentian tiedote kokonaisuudessaan tästä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Suvanto-ryhmä: Päivi Helakallio, puh: 050 5770214

Hyvä käytäntö-palkintoraadin edustaja: Mervi Tolonen, puh: 040 724 16398, mervi.tolonen@talentia.fi