Valontuoja-tunnustuspalkinto 2013 myönnetty Sirkku Mehtolalle

Suomen vanhusten turvakotiyhdistys ry:n myöntämä VALONTUOJA-tunnustuspalkinnon saa tänä vuonna Viola – Väkivallasta vapaaksi ry:n toiminnanjohtaja Sirkku Mehtola

 Viola – Väkivallasta vapaaksi ry:n toiminnanjohtaja Sirkku Mehtola on tehnyt vuosia ansiokasta lähi- ja parisuhdeväkivallan vastaista työtä. Sirkku Mehtola on nostanut ennakkoluulottomasti myös väkivaltaa ja kaltoinkohtelua kokeneiden ikääntyneiden naisten äänen kuuluviin. Hän on toiminnallaan vaikuttanut siihen, että ikääntyneiden naisten kokemukset ovat tulleet kuuluksi niin paikallisessa kuin valtakunnallisessa päätöksenteossa ja väkivallan vastaisessa työssä.

Suomen vanhusten turvakotiyhdistys ry myöntää vuosittain VALONTUOJA -tunnustuspalkinnon yksityiselle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle merkittävästä toiminnasta vanhusten turvallisuuden ja hyvinvoinnin lisäämisestä. Palkintoesineenä on taidetakoja Heikki Suikin tätä tarkoitusta varten suunnittelema rautainen kynttilänjalka, jonka on takonut taidetakoja Timo Miettinen. Valontuoja-tunnustuspalkinto on jaettu vuodesta 1995 lähtien.

Suomen vanhusten turvakotiyhdistys ry pitää toiminnanjohtaja Sirkku Mehtolan työtä merkittävänä tekona ikääntyneiden elämänlaadun, hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistämiseksi. Yhdistys haluaa tunnustuspalkintoa jakaessa kiittää Sirkku Mehtolaa erityisesti siitä, että hän on onnistunut nostamaan vaikean aiheen esille ikääntyneitä arvostavalla ja kunnioittavalla tavalla.

Viola – väkivallasta vapaaksi ry on Mikkelissä toimipistettä pitävä seutukunnallinen perhe- ja lähisuhdeväkivallan avopalveluyksikkö. Lisätietoa toiminnasta www.viola.fi

Lue myös Mikkelin alueella ilmestyvän viikkolehden nettisivuilta http://www.viikkoset.fi/Etusivu/13249368.html