Vanhustenviikkoa vietetään 6.-13.10.2013. Tämän vuoden vanhustenviikon teemana on Hyviä vuosia – Goda år.

Vuoden 2013 vanhusteko palkittiin vanhustenpäivän valtakunnallisessa pääjuhlassa Porvoossa 6.10.2013. Palkinnon sai Uudenkaupungin Ikäihmistenneuvosto kehittämästään toimintamallista Yhdistysten jäsenet ulkoiluystävinä ikääntyneille. Vanhustyön keskusliiton ja Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen myöntämä palkinto, suuruudeltaan 5 000 euroa, jaettiin nyt kuudennen kerran. Lue lisää palkitusta vanhusteosta: Vuoden Vanhusteko 2013 ja vanhustenpäivän pääjuhlasta: Hyviä vuosia koko elämän ajan.

SeniorSurf-päivää vietetään tiistaina 8.10. Tietotekniikkaa tehdään tuolloin tutuksi ikäihmisille erilaisissa tapahtumissa ympäri maan. Päivän tapahtumista saa tietoa ja niistä voi kertoa Facebookissa: SeniorSurf Suomi. Tutustu tapahtumiin myös kartan avulla.

Lempeä kosketus -teemapäivä on vuorossa keskiviikkona 9.10. Suomen Kosmetologien yhdistys ja Vanhustyön keskusliitto ovat kutsuneet oppilaitoksia ja yhdistyksen jäsenyrityksiä järjestämään teemapäivänä tapahtumia palvelutaloissa tai liikkeissä. Teemapäivän avulla kannustetaan pitämään huolta ihostaan ja itsestään. Lue lisää:
Lempeä kosketus

Suvanto ry on Vanhustyön keskusliiton jäsen. Vanhustyön keskusliitto on maan laajin valtakunnallinen vanhustyön järjestö. Toiminta-ajatuksena on vanhusten ja ikääntyvien hyvinvoinnin sekä sosiaalisen turvallisuuden edistäminen. www.vtkl.fi/