Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator
7.6.2023

Leena Peltosaaren muistolle

Kevään vaihtuessa kesään Suvanto ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Leena Peltosaari nukkui pois pitkällisen sairauden uuvuttamana. Turvallisen ja arvokkaan vanhuuden rakentaminen menetti Leenassa vahvan puolestapuhujan, jolle ikäihmisten hyvinvointi oli aidosti sydämen asia.  

Leena tuli mukaan Suvannon toimintaan aikana, jolloin yhdistys joutui arvioimaan uudelleen toimintansa painopisteitä ja talouden perustaa. Vanhustyön tuntijana ja taitavana politiikan toimijana hän osasi asettaa määrätietoisesti tavoitteita mutta oli aina valmis myös kuuntelemaan muita ja etsimään yhteisiä ratkaisuja. Päättäväisyys ja herkkyys olivat Leenassa läsnä ihailtavalla tavalla.  

Suvannon kehittäjänä hän oli sekä näkijä että tekijä.  Hänen kädenjälkensä näkyy Suvannon nykyisessä strategiassa. Toiminnan valtakunnallisuus, laajeneminen ympäri maata oli teema, jonka Leena nosti useasti esille. Toisaalta hän eli vahvasti mukana arjen suvantotyössä, kun hänen kotipaikkakunnallaan käynnistettiin ikäihmisten kaltoinkohtelun torjumiseen keskittynyttä ”Mummonmarkan vartijat” -hanketta. Leenalla oli taito löytää näkökulmia, joilla hankalistakin tilanteista päästään eteenpäin.

Turvallisen vanhuuden puolesta – Suvanto ry jää kaipaamaan hyvää ystävää. Otamme osaa omaisten ja läheisten suruun.

Suvanto ry
Hallitus