Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Ajankohtaista

15.12.2022

Tule Suvantoon asiantuntijaksi

Haemme Suvantoon Väkivaltatyön asiantuntijaa. Suvanto ry:n asiantuntijat työskentelevät ikääntyneiden lähisuhdeväkivallan ja kaltoinkohtelun kokijoiden ja tekijöiden kanssa. Pääsääntöiset työtehtävät ovat yksilöllinen keskusteluapu, vertaisryhmien suunnittelu ja ohjaus, matalan kynnyksen kohtaava työ, sekä alan ammattilaisten kanssa tehtävä yhteistyö.

2.11.2022

Valontuoja-tunnustuspalkinto vanhusasiavaltuutettu Päivi Topolle

Turvallisen vanhuuden puolesta – Suvanto ry jakaa vuosittain Valontuoja-tunnustuspalkinnon yksityiselle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt ikäihmisten turvallisuutta ja hyvinvointia.

5.9.2022

Blogi – Ikääntyviin kohdistuva digitaalinen väkivalta

Ikääntyviin kohdistuva digitaalinen väkivalta on seurausta yhteiskunnassamme tapahtuneesta muutoksesta. Digitalisaatio on yksi yhteiskuntamme isoimmista muutoksista, jota olemme kohdanneet. Digitalisaatiolla tarkoitetaan digitaalisen tietotekniikan yleistymistä arkielämän toiminnoissa.

2.12.2021

Valontuoja -tunnustuspalkinto THL:n Mika Salmiselle

Turvallisen vanhuuden puolesta – Suvanto ry jakaa vuosittain Valontuoja-tunnustuspalkinnon yksityiselle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt ikäihmisten turvallisuutta ja hyvinvointia. Vuoden 2021 Valontuoja-tunnustuspalkinto myönnetään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen terveysturvallisuusosaston johtajalle, professori Mika Salmiselle.

18.8.2021

Vanhusten pari­suhde­väki­valta on yleistä mutta vaiettua – ”Taustalla saattaa olla jonkinlainen kosto­mentaliteetti”

(HS 15.8.2021) Ikääntyneiden parisuhdeväkivallasta tehdään poliisille vuosittain keskimäärin 200 rikosilmoitusta. Todellisuudessa väkivaltaa tapahtuu paljon enemmän, ja rikosilmoituksissa korostuvat vain rajuimmat väkivallanteot.

15.4.2021

Seniorin salaisuus – Vapaaksi väkivallasta

Seniorin salaisuus – vapaaksi väkivallasta on Pääkaupungin turvakoti ry:n ja Suvanto ry:n yhteinen arjen hanke, jolla haluamme vaikuttaa ikääntyneiden kohtaamasta väkivallasta aiheutuneisiin haittoihin. Yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa pyrimme löytämään ja auttamaan ikääntyneitä väkivallan ja kaltoinkohtelun kokijoita ja tekijöitä. Auttamisen kohde on kuka tahansa ikäihminen tai hänen läheisensä, kun lähisuhteessa on kaltoinkohtelun tai väkivallan merkkejä tai viitteitä. Autamme väkivallan kaikkia osapuolia. Palvelu on asiakkaalle maksutonta.