Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Ajankohtaista

18.1.2024

Haemme projektihenkilöstöä Tampereelle

Tampereen ensi- ja turvakoti ry ja Turvallisen vanhuuden puolesta - Suvanto ry hakevat projektihenkilöstöä yhteiseen STEA-rahoitteiseen hankkeeseen vuosille 2024-2026.

10.1.2024

Haemme projektihenkilöstöä

Suvanto ry ja Pääkaupungin turvakoti ry hakevat yhteiseen hankkeeseen Projektipäällikköä ja Väkivaltatyön asiantuntijaa. STEA:n rahoittamassa kehittämishankkeessa kehitetään vuosina 2024-2026 lähisuhdeväkivaltaa ja kaltoinkohtelua kohdanneiden ja tehneiden ikääntyneiden etsivää työtä Helsingin alueella.

7.6.2023

Leena Peltosaaren muistolle

Kevään vaihtuessa kesään Suvanto ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Leena Peltosaari nukkui pois pitkällisen sairauden uuvuttamana. Turvallisen ja arvokkaan vanhuuden rakentaminen menetti Leenassa vahvan puolestapuhujan, jolle ikäihmisten hyvinvointi oli aidosti sydämen asia.

19.4.2023

Seuraavat askeleet väkivallan vastaisessa työssä

Suomi ratifioi vuonna 2015 Euroopan neuvoston yleissopimuksen naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemiseksi ja torjumiseksi. Marinin hallitus sisällytti naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemisen hallitusohjelmaansa vuonna 2019 ja loi sille oman toimintaohjelman vuosille 2020-2023. Lähisuhdeväkivallan kitkemistä on hyvä jatkaa, mutta yhtenä jatkotoimena ja parannusehdotuksena toivoisin, että jatkossa väkivallan ehkäisyssä ja torjumisessa kaikilla tasoillaan, otettaisiin ikääntyneet paremmin huomioon.

2.11.2022

Valontuoja-tunnustuspalkinto vanhusasiavaltuutettu Päivi Topolle

Turvallisen vanhuuden puolesta – Suvanto ry jakaa vuosittain Valontuoja-tunnustuspalkinnon yksityiselle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt ikäihmisten turvallisuutta ja hyvinvointia.

5.9.2022

Blogi – Ikääntyviin kohdistuva digitaalinen väkivalta

Ikääntyviin kohdistuva digitaalinen väkivalta on seurausta yhteiskunnassamme tapahtuneesta muutoksesta. Digitalisaatio on yksi yhteiskuntamme isoimmista muutoksista, jota olemme kohdanneet. Digitalisaatiolla tarkoitetaan digitaalisen tietotekniikan yleistymistä arkielämän toiminnoissa.

2.12.2021

Valontuoja -tunnustuspalkinto THL:n Mika Salmiselle

Turvallisen vanhuuden puolesta – Suvanto ry jakaa vuosittain Valontuoja-tunnustuspalkinnon yksityiselle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt ikäihmisten turvallisuutta ja hyvinvointia. Vuoden 2021 Valontuoja-tunnustuspalkinto myönnetään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen terveysturvallisuusosaston johtajalle, professori Mika Salmiselle.

18.8.2021

Vanhusten pari­suhde­väki­valta on yleistä mutta vaiettua – ”Taustalla saattaa olla jonkinlainen kosto­mentaliteetti”

(HS 15.8.2021) Ikääntyneiden parisuhdeväkivallasta tehdään poliisille vuosittain keskimäärin 200 rikosilmoitusta. Todellisuudessa väkivaltaa tapahtuu paljon enemmän, ja rikosilmoituksissa korostuvat vain rajuimmat väkivallanteot.

15.4.2021

Seniorin salaisuus – Vapaaksi väkivallasta

Seniorin salaisuus – vapaaksi väkivallasta on Pääkaupungin turvakoti ry:n ja Suvanto ry:n yhteinen arjen hanke, jolla haluamme vaikuttaa ikääntyneiden kohtaamasta väkivallasta aiheutuneisiin haittoihin. Yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa pyrimme löytämään ja auttamaan ikääntyneitä väkivallan ja kaltoinkohtelun kokijoita ja tekijöitä. Auttamisen kohde on kuka tahansa ikäihminen tai hänen läheisensä, kun lähisuhteessa on kaltoinkohtelun tai väkivallan merkkejä tai viitteitä. Autamme väkivallan kaikkia osapuolia. Palvelu on asiakkaalle maksutonta.