Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Kätketyt Äänet 2023

Kätketyt Äänet 2023

15.6. klo 9–14

Helsingin Astoria -sali

Ilmoittautuminen on päättynyt!

Tehdään yhdessä Suomesta turvallisempi maa nykyisille ja tuleville ikääntyneille – eli meille kaikille!

15. kesäkuuta vietetään kansainvälistä WEAAD – World Elder Abuse Awareness Day -päivää.

"Pyydän hallituksia ja kaikkia asianosaisia toimijoita suunnittelemaan ja toteuttamaan tehokkaampia ehkäisystrategioita, tiukempia lakeja ja vahvempaa politiikkaa, joilla puututaan kaikkiin ikääntyneiden hyväksikäyttöön. Tehkäämme yhteistyötä optimoidaksemme ikääntyneiden elinolot ja luodaksemme heille puitteet myötävaikuttaa maailmaamme mahdollisimmansuuresti"

– Entinen YK:n (United Nations) Pääsihteeri Ban Ki-moon

Tapahtuman tarkoitus

Lisäämme tietoa ikäihmisten yhteiskunnallista asemaa haastavista tekijöistä ja löydämme yhdessä ratkaisuja ikääntyneiden turvallisuudentunteen ja osallisuuden lisäämiseen yhteiskunnassa – nyt ja tulevaisuudessa.

Tavoite

Tuotamme yhteisen kannanoton yhteiskunnalliseen keskusteluun.
Siksi Kätketyt Äänet 2023 – on vahvasti vuorovaikutteinen

Pääteemana: mm. turvallinen asuminen, asiointi ja talous.

Ohjelma koostuu

  • ikääntyneiden kanssa työskentelevien eturivin vaikuttajien ja asiantuntijoiden puheenvuoroista
  • puheenvuoroja kommentoivista yrityspuheenvuoroista
  • yhteisestä keskustelusta
  • politiikkapaneelista

Keräämme päivän aikana yhteistä tietoa ikääntyneiden turvallisuutta parantavista toimenpiteistä.

Tilaisuuteen kutsutaan asiantuntijoiden ja yritysten lisäksi luonnollisesti myös ikääntyneitä – heitä, joiden elämää käsiteltävät aiheet erityisesti koskettavat.

Puhujat

Juha Beurling-Pomoell

Pääsihteeri, Kuluttajaliitto

Olen työskennellyt Kuluttajaliiton pääsihteerinä vuodesta 2011 alkaen. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri. Asun Helsingissä puolisoni ja koiramme kanssa. Tykkään todella paljon ulkoilusta, uimisesta ja luonnosta. Kuluttajaliitto on kuluttajien, potilaiden ja sote-asiakkaiden edunvalvontajärjestö. Tehtävänämme on tehdä parhaamme, jotta nämä ryhmät ja heidän etunsa otetaan kaikessa keskeisessä päätöksenteossa huomioon. Kouluttamalla ja neuvomalla lisäämme myös näiden ryhmien osaamista koko Suomessa.

Suvi Hiltunen

Vastaava suunnittelija, Ikäteknologiakeskus Valli ry

Suvi Hiltunen (yhteisöpedagogi YAMK) on VALLIn Ikäteknologiakeskuksen vastaava suunnittelija. Suvi on työskennellyt järjestökentällä haavoittuvassa asemassa olevien kohderyhmien parissa 13 vuotta. Työssään hän vahvistaa ikääntyvien ja vanhojen ihmisten osallisuutta ja yhdenvertaisuutta yhteiskunnassamme. Tärkeä osa tätä työtä on muun muassa ikääntyneiden kokemusten ja tarpeiden kuuleminen ja niiden vieminen palvelujen kehitystyöhön, päätöksentekoon sekä yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Iiro Jussila

Professori, Stamenio Oy

Iiro Jussila on tapahtumayhtiö Stamenion kaupallinen johtaja. Stamenio Oy on Kätketyt Äänet 2023 -tapahtuman järjestäjäkumppani, joka haluaa olla mukana tapahtumissa, jotka yhdistävät Suomen. Tässä tapahtumassa se tarkoittaa muun muassa ikäihmisten turvallisuus- ja osallisuuskokemuksen vahvistamiseen liittyvää keskustelua ja näitä tukevien politiikkatoimenpiteiden määrittelyä. Iiro on myös johtamisen ja organisoinnin osa-aikainen professori Lappeenrannan-Lahden teknillisessä sekä järjestöjen vaikuttavuutta tukevien Creative Code Oy:n ja Skillmotor Finland Oy:n partneri.

Ulla-Mari Karhu

Hallintoneuvoston puheenjohtaja, OP Uusimaa

Ulla-Mari Karhu on OP Uusimaan hallintoneuvoston puheenjohtaja. Kyseessä on asiakkaidensa omistama, OP Ryhmän suurin pankki. Ikäihmisten turvallisuuteen ja hyvinvointiin liittyvät asiat sisältyvät olennaisina OP Uusimaan arvoihin, joita ovat ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen. Ulla-Mari edistää Uudenmaan asukkaiden ja toimintaympäristön taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia luottamustehtävänsä lisäksi myös työssään Uudenmaan liitossa, jossa hänen vastuualueelleen kuuluvat muun muassa hyvinvointi- ja maahanmuuttoasiat sekä maaseudun kehittäminen.

Sani Leino

Toimitusjohtaja, Social Company Oy

Sani on Suomen kysytyimpiä puhujia ja valmentajia sosiaalisen median hyödyntämisessä, sekä myynnin modernisoinnissa. Hänet on valittu maailman sadan vaikutusvaltaisimman Social Selling -vaikuttajan joukkoon ja hän on ollut luomassa maailman ensimmäistä sosiaalisen ja digitaalisen myynnin ammattitutkintoa. Sani tunnetaan myös kahden suositun tietokirjan Viiden tähden asiakaskokemus & #Myyntikirja-kirjailijana ja #Myyntipodi-podcastin hostina. Sanin tavoite työelämässä on lisätä ihmisten välistä inhimillistä vuorovaikutusta, varmistaen, että ihmiset pysyvät kuskin paikalla jatkuvasti muuttuvassa maailmassa.

Niina Majaniemi

Palvelupäällikkö, Microsoft

Niina Majaniemi, 44. Koulutukseltani MBA. Työskentelen Microsoftilla palvelupäällikkönä, sekä hoidan Microsoft saavutettavuus aktiviteetteja. Olen puhuja ja kirjailija aiheesta empatia työelämässä. Kirjani Työelämän Maraton ja Empatia julkaistiin 2021 Aviadorin kustantamana. Tavoitteeni on tuoda lisää tietoisuutta empatian voimasta työelämässä, sillä se on paljon muuta kuin vain mukavuutta. Lisäksi haluan muistuttaa saavutettavuuden hyödyistä liike-elämälle ja ihmisille.  Vapaa-ajallani teen vapaaehtoistyötä Tamperemissiossa ja kerran vuodessa käyn juoksemassa maratonin jossain päin maailmaa. Asun Tampereella mieheni ja koirani kanssa.

Yaron Nadbornik

Hankintapalvelujohtaja, Retta Group Oy

Yaron Nabrovnik toimii hankintapalvelujohtajana Rettalla, joka on Pohjoismaiden suurin asuntojen, kiinteistöjen ja toimitilojen välitykseen sekä hallintaan erikoistunut asiantuntijapalvelukonserni. Yaron johtaa työssään kumppaniverkoston asiakaslähtöistä rakentamista, johon sisältyy olennaisena myös ikäihmisten asukaskokemuksen huomiointi. Myös vapaa-ajallaan Yaron edistää erilaisia yhteiskunnallisia tavoitteita vapaaehtoistyön kautta.

Hanna Nylén

Hankesuunnittelija, Viola ry

Toimin taloudellisen väkivallan asiantuntijana ja hankesuunnittelijana Viola – väkivallasta vapaaksi ry:ssä Taloudellinen väkivalta tutuksi -hankkeessa (2021-2024). Olen koulutukseltani kauppatieteiden maisteri ja psykiatrinen sairaanhoitaja. ”Taloudellinen väkivalta on vielä melko tuntematon ilmiö, joten hankkeellamme on todella tärkeä yhteiskunnallinen tehtävä. Hankkeessa kehitetään valmiuksia tunnistaa taloudellista väkivaltaa sekä ammattilaisten keinoja auttaa sen kohteena olevia.” Hankkeen verkkosivuilta (www.taloudellinenvakivalta.fi) löytyy tietoa ja työkaluja niin ammattilaisille, päättäjille kuin taloudellisen väkivallan mahdollisuutta omassa tai läheisensä elämässä pohtiville.

Mirka Saarinen

Toimitusjohtaja, Seurana Oy

Mirka Saarinen on intohimoinen onnellisen vanhuuden mahdollistaja ja vanhuspalveluiden uudistaja. Saarinen perusti Suomen ensimmäisen vanhusseurapalvelun, Seurana Oy:n vuonna 2017, omaan tarpeeseen; kun isoisälleen ei löytynyt säännöllistä, luotettavaa ja aina samaa kiireetöntä seuraa piristämään yksinäistä hoivakotiarkea. Saarinen halusi, että kaikki Suomen vanhukset kokevat merkityksellisyyttä ja saavat seuraa niin rupatteluun, ulkoiluun, asiointiin, mukaviin hetkiin mm. leipomisesta shakin pelaamiseen. Saarinen kehitti palvelun, missä vanhus nostettiin palvelun keskiöön, tehden hyvää ja elämänlaatua kohottavaa palvelua kiireettä, sekä samalla ruuhkavuosia viettäviä omaisia tai omaishoitajia palvellen. Nyt Seurana on valtakunnallinen, jo 400 eläkeläistä työllistävä ja 160 kunnassa toimiva palkittu ja tutkitusti mielialaa ja toimintakykyä kohottava palvelu ikäihmisille kotona ja hoivakodissa. Meillä on aikaa. Saarinen on palkittu mm. Lounais-Helsingin Vuoden Yrittäjänä 2021 ja samana vuonna Seurana vallittiin Suomen Parhaaksi Työpaikaksi Great Place to Work -kilpailussa.

Päivi Topo

Vanhusasiavaltuutettu

Päivi Topo on Suomen ensimmäinen vanhusasiavaltuutettu ja hoitanut tehtävää reilun vuoden. Vanhusasiavaltuutettu on riippumaton ja itsenäinen viranomainen, jonka tehtävänä on edistää ikääntyneiden ihmisten asemaa ja oikeuksien toteutumista. Päivi Topo on valtiotieteen tohtori ja sosiaaligerontologian dosentti.

Tapahtuman juontaa

Janne Pulkkinen

Toiminnanjohtaja, Suvanto ry

Ohjelma

Klo

Ohjelma

9.00

Ovet aukeavat. Mahdollisuus tutustua esillepanijoihin.

10.00

Tilaisuuden avaus – johdanto päivään
Puheenjohtaja Olli Lehtonen, Suvanto ry

10.20

Ikääntyneiden asema yhteiskunnassa

Ikääntyneet ja asuminen

Hankintapalvelujohtaja Yaron Nadbornik
Retta Group Oy

Vanhukset asioilla

Pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell
Kuluttajaliitto

Ikääntyneet ja digitalisaatio

Vastaava suunnittelija Suvi Hiltunen
Ikäteknologiakeskus Valli ry

Osallisuus ja empatia

Palvelupäällikkö Niina Majaniemi
Microsoft

11.00

Kahvia ja suolaista

Musiikkia

11.45

Ikääntyneiden kohtaama taloudellinen väkivalta

Taloudellinen väkivalta tutuksi -hanke
Hanna Nylen, Viola ry

Haastattelutuokio

Toimitusjohtaja Sani Leino
Social Company Oy

Hallintoneuvoston puheenjohtaja Ulla-Mari Karhu
OP Uusimaa

Toimitusjohtaja Mirka Saarinen
Seurana Oy

Haastattelijana
Toiminnanjohtaja Janne Pulkkinen
Suvanto ry

12.30

Politiikkapaneeli

Kansanedustaja Tarja Filatov
Sosiaalidemokraatit


Kansanedustaja Arja Juvonen
Perussuomalaiset


Kansanedustaja Marko Kilpi
Kokoomus

13.20

Keskustelua – kuinka tästä eteenpäin?

Professori Iiro Jussila
Stamenio Oy

13.50

Päätössanat

Vanhusasiavaltuutettu Päivi Topo

Musiikkia

14.00

Tilaisuus päättyy

Mahdollisuus jatkaa keskustelua kahvin merkeissä

Mediahetki – puhujat toimittajien käytössä

15.00

Ovet sulkeutuvat

Lahjoita vanhusten hyväksi

Lahjoita tilisiirtona

Lahjoita MobilePaylla
numeroon 27072

Näin teet kertalahjoituksen MobilePaylla:

  • Avaa MobilePay
  • Syötä haluamasi summa
  • Syötä keräysnumeromme 27072
  • Hyväksy lahjoitus pyyhkäisemällä

Olisitko sinä tai edustamasi organisaatio valmis kantamaan kortta kekoon näin tärkeän ja kätketyn asian puolesta?

Haluamme tarjota mahdollisimman monelle mahdollisuuden osallistumiseen ja vaikuttamiseen. Siksi tapahtuma on osallistujille ilmainen! Tämän mahdollistamiseksi haemme nyt tapahtumalle yhteistyö – ja yrityskumppaneita lahjoittajiksi, esittelijöiksi tai arvokumppaneiksi.